Hasło

O pocztówkach z Antonina

Antonińska pocztówka, ale nie tylko, będzie głównym tematem kolejnego spotkania Ostrowskiego Klubu Kolekcjonera, które odbędzie się w czwartek, 11 czerwca, w Ostrowskim Centrum Kultury.

Po majowym spotkaniu Klubu, którego gościem był znany kaliski pasjonat pszczelarstwa Jerzy Gnerowicz, tym razem organizatorzy cyklu proponują mieszkańcom Ostrowa i okolic podróż sentymentalną przez lata.

- Znany ostrowski kolekcjoner Piotr Maśliński jest właścicielem największej z pewnością kolekcji pocztówek z Antonina - mówi Krzysztof Maciejewski, szef stowarzyszenia "Ocalić od zapomnienia". - Swoją kolekcję zaprezentował w wydawnictwie albumowym "Antonin na starej pocztówce", którego promocja odbyła się w Pałacyku Myśliwskim właśnie w Antoninie.

Ponieważ ze względu na charakter promocji nie każdy mógł w niej wziąź udział, Ostrowski Klub Kolekcjonera postanowił zaprosić Piotra Maślińskiego na swoje spotkanie.

- Z pewnością sporo czasu poświęcimy Antoninowi, jednak Piotr Maśliński zamierza temat swojej pocztówkowej pasji potraktować znacznie szerzej.

Początek spotkania organizowanego na Małej Scenie OCK tradycyjnie o godz. 18.00. Po spotkaniu okazja do rozmów kuluarowych, kolekcjonerskich wymian oraz na wstąpienie w szeregi Ostrowskiego Klubu Kolekcjonera Stowarzyszenia "Ocalić od zapomnienia".

Stowarzyszenie "Ocalić od zapomnienia"

NIP 622-278-12-31
REGON 301977561

Adres do korespondencji